JT Splatmaster Z200

Paintball Oprema Beograd JT Splatmaster z200 levo

Paintball Oprema Beograd JT Splatmaster z200 desno

JT Splatmaster Z200 – najpopularniji licni i rental paintball marker namenjen deci. 
Svoju popularnost JT Splatmaster Z200 stekao je svojim robusnim izgledom,kvalitetnim delovima i lakim koriscenjem. Medjutim ono sto ga takodje izdvaja od ostalih modela jeste brzina pucanja kao i mogucnost montiranja loadera.
U praksi se pokazalo da JT Splatmaster Z200 mogu koristiti i deca od 6 godina, cak i mladja, gde je jedini parametar ako zelite da procenite da li neko dete moze igrati splatmaster samo taj, da li moze nesmetano repetirati marker.
Kako u stvari radi JT Splatmaster Z200?
Z200 poseduje par bitnih delova:
– magacin za kuglice koji je u gornjoj cevi markera, u kojem se nalazi i opruga koja kuglice gura u marker
– komora koja prihvata kuglice spremne za ispaljivanje, u kojoj se nalaze i 4 ball latcha.
Ova komora je i najproblematicniji deo markera jer je cini krivi kanal nalik na latinicno slovo C, u kojem se najcesce zaglavljuju deformisane kuglice.
– cilindar sa klipom, cija uloga je da stvori potisak koji ce ispaliti kuglicu. Klip je plasticnom polugom vezan za deo puske koji sluzi za repetiranje.
– hop up gumica, na zalost, ovaj deo je deo koji se najcesce ostecuje tokom otvaranja markera. Uloga ove gumice je da stvori felsh efekat, i inace sporoj kuglici poveca domet. Slican efektu koji stvara APEX ili Flat Line sistem.
– masivna opruga cija je uloga guranje klipa u prednji polozaj
– mehanizam za okidanje
Bitne stvari kod JT Splatmaster Z200 je ta, da se jednom repetirana puska ne moze ponovo repetirati dok se ne ispali kuglica, takodje, ako se poluga za repetiranje ne vrati u prednji, pocetni polozaj, ne moze se izvrsiti okidanje.
Marker poseduje i picantnny sinu od 22mm na koju se prvenstveno moze montirati loader posebno napravljen za ovaj model, kao i red dot i slicno.
Paintball Oprema Beograd JT Splatmaster z200 loader
Ovaj tip markera koristi kuglicu kalibra 0.50, i maksimalna brzina kuglice je 140FPS(oko 42m/s).
U magacin za kuglica staje 16 kuglica. Komora se moze puniti rucno ili uz pomoc brzih punjaca u vidu epruveta.
Paintball Oprema Beograd JT Splatmaster z200 speed loader
Montiranjem loadera, markeru se povecava kapacitet na 50-60 kuglica, dok je magacin u gornjoj cevi puske ne upotrebljiv jer ga je neophodno blokirati plasticnom nitnom koja dolazi u kompletu sa loaderom.
Paintball Oprema Beograd JT Splatmaster z200 loader solo
Sve u svemu, JT Splatmaster Z200 je najbolji model u svojoj seriji i preporucuje se igracima od 6 do 12 godina, kao i devojkama i igracima cija je niska tolerancija bola.