Karbonske Vazdušne HPA Paintball Boce

Karbonske Vazdušne HPA paintball boce, čini sklop karbonske boce i regulatora.
Boce mogu biti različitih veličina od 38cu do 100cu (cu – kubnih inča), dok je najpopularnija veličina 68cu.
Paintball Oprema Beograd Vazdusna HPA Boca 68cu
Prednost karbonskih boca nad aluminijumskim je ta što ih možete puniti na 50% veći pritisak u odnosu na aluminijumske, to jest na 300BAR dok je masa znatno manja u odnosu na aluminijumske.
Glavna mana im je rok trajanja. Svaka karbonska boca traje maksimalno 25 godina, i neophodno ju je atestirati na svakih 3 do 5 godina u zavisnosti od sertifikata koji poseduje (DOT,TC,PI). Još jedna mana je habanje boce, u slučaju da se epoksi na boci ošteti, ispuca, boca se više ne sme koristiti. Takođe boca bez navlake prilikom upotrebe veoma klizi, što je čini nezgodnom za upotrebu.
Karbonska boca je u svojoj suštini tanka aluminijumska boca obložena ugljeničnim vlaknima (carbon fibre), koja su premazana epoksi smolom. Još jedna vrsta boca jesu kompozitne boce, koje umesto tanke aluminijumske boce obložene ugljeničnim vlaknima koristi kompozitnu bocu (neka varijanta plastike), na žalost ovaj tip boca ima visok procenat otkazivanja, postaju ne upotrebljive i pre naznačenog datuma.

Paintball Oprema Beograd Vazdusna HPA Boca presek

Karbonske boce koriste regulatore od 4500psi (300BAR), međutim, mogu koristiti i 3000psi (200BAR) regulatore bez problema.